További tartalmak
2017 Nov 15, 15:01    1352
Full HD felbontású Need for Speed PayBack háttérképek. Ha még csak a kivánságlistádon van...
Keresés

Mitévő legyél, ha elmegy az internet?

2015 Ápr 11, 15:09    11 221
Mit csinálj ha elszállt a net?Mitévő legyél, ha elmegy az internet?
(PcWorld)

Biztos te is kerültél már abba a helyzetbe, hogy valami oknál fogva megszűnik az internet kapcsolat és hiába indítod újra a gépet, vagy húzod ki a routered vagy modemed.

Ilyenkor eszedbe jut, hogy felhívd az internetszolgáltatód ügyfélszolisát, annak reményében, hogy majd ő segít neked a probléma megoldásában és miután azt a választ kapod, hogy nálunk nincs semmi probléma és azt tanácsolja telepítsd újra a Windowst, akkor jössz rá, hogy zsákutcába kerültél, mert ez nem oldja meg a problémád.

Mit csinálj ha elszállt a net?

Az első tipp:

Amit érdemes legelőször kipróbálnod, ha nincs rendben valami az internettel, az a „ping” parancs. Ahhoz, hogy ezt eltudd indítani nyomd meg a billentyűzeted Windows logó + R billentyűjét, majd az ott megjelent ablakba írd be az alábbi utasítást „ping google.com”. Ekkor megjelenik egy pár soros szöveg, amelyek között csomagveszteséggel találkoznál (a webszerver nem válaszolt mindenre), akkor elképzelhető, hogy hálózati hiba áll fenn.

Elképzelhető, hogy a weboldallal, a szolgáltatónkkal vagy a mi elérésünkkel van a baj. Fontos azonban, hogy egyes webszerverek soha nem válaszolnak a ping parancsra, a „ping microsoft.com” például eredménytelen utasítás.

Amikor néhány weboldallal van csak baj, akkor a legvalószínűbb, hogy a hiba nem nálunk jelentkezik. Ilyenkor érdemes különféle webes eszközöket segítségül hívni, amelyek képesek megállapítani egy URL megadása után, hogy az adott oldal elérhető-e....

Tovább a teljes cikkhez ...

 
Címke: Okosságok
Ezt láttad már?
uTorrent 3.4.6 (magyar) Megjelent a jól ismert µTorrent, legújabb verziója, amely a sok nyelv közül, még magyarul is tud!...
Angry Birds 3.3.0 Angry Birds 3.3.0 Android játék ÚJ! Ebben a...
Youtube 11.10.60 (magyar) letöltés Youtube 11.10.60 Android alkalmazás (magyar)...
Lenovo Vibe Shot (Z90A40) magyar nyelvű használati útmutató Lenovo Vibe Shot (Z90A40) okostelefon magyar nyelvű...
Facebook 30.0 letöltés Facebook 30.0 Android alkalmazás letöltés Az...