További tartalmak
2017 Okt 10, 12:18
Huawei Y5II (CUN-L01-L21) okostelefon magyar nyelvű használati útmutató letöltés....
Keresés
Online Tv
Online TV
Napi hány órát töltesz az okostelefonoddal?

Így állapítsd meg, hogy fejleszthető-e a notebookod CPU-ja

2015 Feb 17, 19:00   1775
Így állapítsd meg, hogy fejleszthető-e a notebookod CPU-ja
(PcWorld)

Tévedés, hogy nem lehet upgradelni a notebookot, de persze sokkal nehezebb, mint egy asztali PC-t. Segítünk nekikezdeni.

A notebook és általában minden mobil eszköz belülről borzalmasan zsúfolt: egymást érik a komponensek, a szalagkábelek és csavarok.

Az alábbi ismertető segítségével nagyon könnyen megállapíthatod kedvenc géped bővíthetőségét is.

Az egyedi felépítés és a zsúfoltság ellenére azonban a gyártók is ügyelnek arra, hogy egy-egy dizájn többféle kiépítésben is értékesíthető legyen és könnyedén lehessen változtatni egyes fő alkatrészeken is, illetve a szervizelés se legyen túlzottan drága. Ezt ki is használhatjuk, és ha rászánjuk az időt, fejleszthetjük mobil gépünket.

Kezdjük a cserélendő komponensek felderítésével. A rendszerdiagnosztikai szoftverek, mint például az AIDA64, megbízhatóan mutatják, pontosan milyen processzor van gépünkben. Itt fontos a generáció és a tokozás mellett a TDP érték is.

A legfontosabb, hogy kiderítsük, cserélhető-e a processzor, vagyis nem az alaplapra forrasztott modellről van szó. Amennyiben nem „U” vagy „Y” jelölésű az Intel CPU, illetve nem Brazos AMD-ről van szó („E”-kategória), jó eséllyel cserélhető a processzor.

Tovább a teljes cikkhez ...

 
Címke: Okosságok
Ezt láttad már?
Instagram 10.2.0 Android mobil alkalmazás letöltés A megújult Instagram Android alkalmazás segítségével,...
Samsung Galaxy J1 2016 (SM-J120FN) magyar nyelvű használati útmutató Samsung Galaxy J1 2016 (SM-J120FN) okostelefon magyar...
Google Translate 5.8.1 (magyar) letöltés Google Translate 5.8.1 (magyar) Android mobil alkalmazás...
Facebook Lite 15.0 (magyar) letöltés Facebook Lite 15.0 (magyar) Android alkalmazás...
Samsung Galaxy A7 (SM-A700F) magyar nyelvű használati útmutató Samsung A7 (SM-A700F) okostelefon magyar nyelvű használati...