További tartalmak
2017 Aug 04, 08:00
Google Chrome 59.0 64-Bit (magyar) ÚJ! A Google Chrome egy olyan böngésző, amely a...
Keresés
Online Tv
Online TV
Napi hány órát töltesz az okostelefonoddal?

Hogyan képes átformálni agyunkat az internet?

2015 Ápr 07, 19:27    1732
Hogyan képes átformálni agyunkat az internetHogyan képes átformálni agyunkat az internet?
(Hetek.hu)

Tegyük fel, elhatározod magadban, hogy leülsz könyvet olvasni, de még mielőtt elkezdenéd, eszedbe jut, hogy több, mint egy órája nem csekkoltad az e-mailjeidet. Ezért miután megnézted azokat, úgy döntesz, ha már úgy is a gép előtt vagy akkor, belenézel még a hírekbe, miközben jön egy értesítő, hogy egyik ismerősöd lájkolta legutóbbi posztolásodat a Facebookon.

Persze erre gyorsan válaszolsz is, miközben az idővonaladon felbukkan egy újabb vicces poszt, ami átirányít a YouTube-ra ahol megnézed a vicces videót, miközben megjelenik egy személyre szabott klipajánlatok amibe muszáj belenézni.

A könyv meg csak ott hever a kanapén, reménytelenül, vesztesen. Ismerős ez a helyzet?

Az internet mint univerzális médium a történelemben először karnyújtásnyira hozta az emberiség kollektív tudását az emberekhez. Az információk korábban fizikailag szétszórva voltak megtalálhatók a világon, most azonban a Google és társai segítségével bárki hasznosítani tudja azokat. „A szilíciummemória tökéletes működése óriási áldás lehet a gondolkodás szempontjából” – írta Clive Thompson, a Wired magazin munkatársa.

A kérdés, hogy az ismeretszerzés megváltozott módja csak a szokásokat változtatja meg (napilap helyett online hírportált olvasok, telefon helyett interneten rendelem a pizzát és a mozijegyet, vagy éppen könyvesbolt helyett a webáruházban választom ki az olvasnivalót, amit aztán inkább letöltök e-könyvként, mert akkor azonnal el is kezdhetem olvasni), vagy ennél mélyebbre ható változásokat is eredményez bennem?

Tovább a teljes cikkhez ...

 
Címke: Okosságok
Ezt láttad már?
Full HD felbontású 2017 Honda Civic háttérképek. Ha kedveled a legújabb Honda kocsikat és szeretnéd...
Twitter 6.34.0 (magyar) letöltés Twitter 6.34.0 Android mobil alkalmazás (magyar)...
Hogyan indítsd újra a Windowst másképp? Hogyan indítsd újra a Windowst másképp? (PcWorld) ...
Szókereső 1.3.0 letöltés Androidra (magyar) Szókereső 1.3.0 (magyar) Android játék A szókereső...
Sony Xperia GO (ST27i/ST27a) magyar nyelvű használati útmutató Sony Xperia GO (ST27i/ST27a) okostelefon magyar nyelvű...