További tartalmak
Keresés
Napi hány órát töltesz az okostelefonoddal?

Jelenleg, naponta több ezer új kártevő jelenik meg mobilra

2015 Már 27, 19:30
Figyelj oda!Jelenleg, naponta több ezer új kártevő jelenik meg mobilra.
[G Data] Az egy bizonyított tény, hogy az Android operációs rendszer a legnépszerűbb okostelefonos platform, amelynek az IDC elemző cég szerint részesedése megközelíti a 80 százalékot. Népszerűségének köszönhetően sajnos, nagyon vonzóvá vált Google platformja a kiber-bűnözők számára is. 2014-es év második felében a biztonsági...

Légy résen!

Jelenleg, naponta több ezer új kártevő jelenik meg mobilra.

(PcFórum)

[G Data] Az egy bizonyított tény, hogy az Android operációs rendszer legnépszerűbb okostelefonos platform, amelynek az IDC elemző cég szerint részesedése megközelíti a 80 százalékot. Népszerűségének köszönhetően sajnos, nagyon vonzóvá vált Google platformja a kiber-bűnözők számára is. 2014-es év második felében a biztonsági szakik közel 800 ezer új androidos kártevőt regisztráltak, így a teljes 2014-es évre vonatkoztatva ezek száma elérte a másfél milliót.

A kártevővel megfertőződés egyik legvalószínűbb oka a Play Webáruházon kívüli megbízhatatlan oldalakról, pl. warez oldalakról, vagy a Play Webáruházhoz hasonló alkalmazássokkal való letöltések. Nagyon sok esetben ezekről letöltött játékok vagy programok letöltése és telepítésével együtt egyéb más kártevők is felkerülhetnek androidos telefonunkra, amiről sok esetben nem kapunk értesítést.

Ez a kártevő lehet vírus vagy bármilyen kémprogram, amely összegyűjti az összes személyes adatainkat, amit továbbit a kiber-bűnözők felé. Olyan eset is előfordult már, hogy nem hivatalos forrásból beszerzett kínai készülékek úgy kerültek a vásárlók kezébe, hogy azokon már ott csücsült egy Trójai.

 

Annak érdekében, hogy legalább TE ne legyél a kiber-bűnözők áldozata a következőkre figyelj oda:

1. Ne vásárolj bizonytalan kínai webáruházból vagy piactérről, pl. e-bay és társaitól Android okostelefont.

2. Csak a Play Webáruházból tölts le minden tartalmat, ne dőlj be a warez tartalmú oldalaknak, amelyek teljes verziós Android alkalmazásokat és játékokat kínálnak ingyen.

 
Ezt láttad már?
2016 Ápr 02, 10:14    0 hozzászólás
Facebook Messenger 64.0 Android alkalmazás letöltés A Facebook Messenger segítségével, azonnal...